Schoonheid

10 Leuke dingen om te doen met familie en kinderen in Volendam

Volendam is een pittoreske stad in de provincie Noord-Holland. De stad heeft vele bezienswaardigheden en is zeker een bezoek waard. Ook met kinderen kunt u hier prima uit de voeten. Wij hebben 10 leuke dingen voor u op een rij gezet.

Bezoek Museum Volendam

Family enjoying hiking together Mother and three kids hiking in forest. Family is having great time together. Nikon D850 outing with kids stock pictures, royalty-free photos & images

Volendam is een schilderachtige stad in de provincie Noord-Holland. Het is vooral bekend vanwege de vele houten huizen en de traditionele klederdracht. Maar Volendam heeft nog veel meer te bieden. Zo kun je er bijvoorbeeld het Museum Volendam bezoeken.

Dit museum staat vol met allerlei historische objecten, zoals kleding dagje volendam, meubels en gebruiksvoorwerpen. Je leert er alles over de geschiedenis van Volendam, van de oude vissersgemeenschap tot de moderne toeristenstad. Het museum is zeer geschikt voor kinderen, die er hun eigen avonturen beleven tussen alle oude spullen.

Ga Een Dagje Varen

Een dagje varen is een leuke activiteit om te doen met familie of kinderen. Vaar over het IJsselmeer en geniet van het prachtige uitzicht. Het is ook leuk om naar de andere kant van het meer te varen en te kijken naar Volendam vanaf het water. Er zijn verschillende bootverhuurbedrijven in Volendam, dus er is altijd wel eentje die bij je past.

Bezoek Het Krimpenerwaard Museum

Als u op zoek bent naar een leuke activiteit met de familie, dan is een bezoek aan Het Krimpenerwaard Museum zeker een aanrader. In dit museum wordt de historie van het gebied verteld aan de hand van verschillende tentoonstellingen. Daarnaast zijn er ook regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Ga Naar Het Pannenkoekenhuis

Eten bij het Pannenkoekenhuis is een must als je in Volendam bent met je familie of kinderen. Je kunt er alle soorten pannenkoeken bestellen, van traditionele pannenkoeken tot aan Amerikaanse pannenkoeken. Daarnaast kan je ook genieten van een drankje en verschillende soorten desserts. Het Pannenkoekenhuis is een gezellige plek om te zijn en er is altijd wel een plekje vrij om te zitten.

Bezoek De Markt in Volendam

Fish stalls on the boulevard of the cozy fishing village of Volendam. Volendam, The Netherlands, May 28, 2021; Fish stalls on the boulevard of the cozy fishing village of Volendam. volendam outing stock pictures, royalty-free photos & images

Elke dinsdag, donderdag en zaterdag is er een gezellige weekmarkt in Volendam. Er zijn dan allerlei kraampjes met verse producten, maar je kunt er ook terecht voor kleding, schoenen en huishoudelijke apparaten. Het is altijd gezellig om hier te struinen en lekker te winkelen. De markt ligt in het centrum van Volendam en is daarom goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Parkeren is gratis en het is altijd druk. Het is dus aan te raden om op tijd te arriveren, zodat je verzekerd bent van een plekje.

Breng Een Bezoek Aan De Haven

Volendam is een historische plaats in Nederland en de haven is daar één van de mooiste bezienswaardigheden. Je vindt er veel authentieke huizen en boten, maar ook leuke winkeltjes en restaurants. Breng zeker een bezoek aan de haven als je in Volendam bent!

Maak Een Strandwandeling

It's going to be fun fun fun! Shot of adorable little children sitting in a car outing with kids stock pictures, royalty-free photos & images

Volendam is een schilderachtige plaats aan het IJsselmeer met veel water en een prachtige omgeving. Je kunt er heerlijk wandelen langs de dijk, of een strandwandeling maken. Er zijn allerlei leuke activiteiten te doen voor gezinnen met kinderen, zoals een ritje in een bootje, een bezoek aan de kaasboerderij of het palingrokerijmuseum.

Bezoek Het Dondertman Dierenpark

Volendam is een leuke plaats om te bezoeken met familie en kinderen. Er zijn genoeg activiteiten te doen, zoals een bezoekje brengen aan Het Dondertman Dierenpark. Dit dierenpark ligt aan de rand van de stad en is erg populair onder kinderen.

Bekijk Het Uitzicht Vanaf De Vuurtoren

Wil je een prachtig uitzicht op Volendam en de omgeving? Dan is een bezoek aan de vuurtoren zeker een aanrader! Je kunt hier komen te voet of met de auto. De toegang is gratis. De vuurtoren is geopend van april tot en met september van 11.00 tot 17.00 uur. Van oktober tot en met maart van 11.00 tot 16.00 uur. De laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd.

Proef De Lokale Lekkernijen

Volendam is een echte vis- en vogelstad. Hier vind je dan ook tal van visrestaurants. Proef hier de heerlijke verse visgerechten of geniet van een lekker broodje hutspot. Ook aan de kinderen is gedacht, want er zijn tal van leuke speeltuinen in de buurt.

Naast het eten, kun je ook genieten van de mooie omgeving. Bezoek één van de molens of breng een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum. Daarnaast zijn er in Volendam ook diverse winkels te vinden, waar je souvenirs kunt kopen.

Volendam is een prachtige stad om te bezoeken met familie of kinderen. Er zijn genoeg leuke dingen om te doen, zoals een rondvaart door de grachten, een bezoek aan het palingrokerij of een dagje naar het strand.

Leave a Reply