Tech

Zijn oplaadbare AA-batterijen het waard? Bekijk deze gids voor info

Een batterij is een apparaat dat chemische energie omzet in elektrische energie. Een batterij bestaat uit drie hoofdonderdelen: de anode, kathode en elektrolyt. De anode en kathode zijn gemaakt van verschillende metalen en de elektrolyt is een vloeistof of gel die ionen bevat. Wanneer de batterij is aangesloten op een circuit, vindt er een chemische reactie plaats in de elektrolyt die een stroom van elektronen creëert. Deze stroom vloeit tussen de anode en kathode en voedt het apparaat.

1. Wat zijn oplaadbare AA-batterijen?

Oplaadbare batterijen van het AAAA-type zijn er in twee smaken: de voor eenmalig gebruik en de oplaadbare soort. Batterijen voor eenmalig gebruik zijn de gewone batterijen waar u waarschijnlijk over hoort; het zijn de batterijen die je in de winkel koopt en één keer gebruikt en daarna weggooit.

AA-batterijen zijn de gebruikelijke oplaadbare batterijen aa, die worden gebruikt voor kleine elektronica en apparaten en worden opgeladen door veelvuldig gebruik.

Batterijen voor eenmalig gebruik worden bijna uitsluitend gebruikt voor betrouwbare gloeilampen, zaklampen en andere apparaten die niet veel stroom geven, en een beetje zwakke stroom, dus de batterij hoeft niet lang mee te gaan. Ze worden ook gebruikt in sommige kleine apparaten, waaronder magnetrons en krultangen.

Voor andere batterijen dan AAB’s zijn ook meermalige batterijen bekend en kunnen AA- en AAA-batterijen voor meermalig gebruik meerdere jaren meegaan voordat ze niet meer de benodigde stroom leveren.Iedereen kan selectief leren welke AA-batterijen echt zijn en welke absoluut zuigen. Afhankelijk van welke batterijen je van stroom wilt voorzien, wordt het benodigde voltage aangegeven op de batterij zelf en op de website van de batterijfabrikant.

Er zijn verschillende soorten batterijen voor eenmalig gebruik: alkaline, gel, nikkelmetaalhydride en vanadiumredox. In principe bevatten alkalinebatterijen de gebruikelijke combinatie van zink en mangaan en zijn ze geschikt voor apparaten met oplaadcircuits die op de markt zijn.

2. Heb ik oplaadbare AA-batterijen nodig?

Het ding als het gaat om oplaadbare batterijen is: hoe worden ze precies gemaakt en wat zijn de beste merken die je kunt krijgen? Wat zijn de beste merken die u echt moet controleren om te investeren voor uw project? In mijn onderzoek wilde ik deze vragen beantwoorden omdat ik als gadgetliefhebber een hoeveelheid oplaadbare batterijen bij de hand heb waar ik heel graag in zou willen investeren. Tegenwoordig zijn dat batterijen van een tot op de schaal variërende labels.

Ten eerste zijn er de soorten batterijen die u in een mobiele telefoon vindt:

LCD, FM-radio, Bluetooth en enkele oplaadpads voor smartphones.

Dan de meer gebruikelijke AA. en AAA-batterijen voor allerlei gadgets. Deze twee soorten batterijen zijn gemaakt met complexe componenten die vrij veel lijken op autobatterijen en hun spanning is bijna identiek.

Het belangrijkste verschil is dat de laatste een veel sterker magnetisch veld of beter bekende magneten nodig hebben om te starten. Daarna is het enige ruwe verschil dat als iemand spreekt van een “AA” -batterij, dit impliceert dat deze een “AA” -formaat gebruikt.

Laten we niet te veel conclusies trekken en beginnen met onze op Amazon gerichte gids.

3. Gaan AA-oplaadbare batterijen langer mee?

Op zichzelf zullen AA-oplaadbare batterijen niet lang houdbaar zijn. Dat wil zeggen dat als de batterijen op enig moment niet meer werken, ze meestal op magische wijze kunnen worden gerepareerd. Hi Scope oplaadbare AA-batterijen hebben een bereik van 25.000 batterijen per vel, waardoor ze duurzamer zijn dan standaard twee AA-batterijen. Door deze batterijen te gebruiken, kunt u uw draagbare apparaten dus veel langer gebruiken dan apparaten met standaardbatterijen.

De 20 uur gebruiksduur van powerbanks kan ook eenvoudig worden vervangen door oplaadbare AA-batterijen. Omdat beide batterijen ongeveer even lang mee moeten gaan. U kunt zich dus voorstellen hoe efficiënt en dus handiger deze batterijen zullen werken. Het andere grote voordeel dat oplaadbare batterijen in uw zak zullen brengen, is het verlies van de levensduur van de batterij.

De nadelen van oplaadbare AA-batterijen in vergelijking met gewone NIB-batterijen zijn echter hun hogere kosten in de markt. Dit komt omdat ze niet geschikt zijn voor gebruik in simulaties van één of twee rondes zonder risico op overladen. Bovendien is de unit dikker dan de cabine. Als gevolg hiervan is de zoektocht naar oplaadbare AA-batterijen de laatste tijd een beetje ingewikkelder geworden. Dat is gunstig omdat het je de keuze biedt hoeveel stroom je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je hele leven van stroom wordt voorzien, zodat je kunt doen wat je moet doen met je smartphone.

4. Moet u investeren in oplaadbare batterijen?

Een oplaadbare AA-batterij is ideaal voor de meeste gadgets. Als je een zaklamp of radio dagenlang aan laat staan, zal de batterij leeglopen, hoe gemakkelijk het is om te begrijpen. Als je de zaklamp van je telefoon altijd aan laat of hem midden in de nacht aanzet, kan dit een gevaar worden. “Maar als het gewoon is aangesloten op een stopcontact, hoef je je er geen zorgen over te maken”, zei Consiglio. Maar bepaalde apparaten zijn gewoon bedoeld om te werken met de batterijen die je erbij krijgt.

Als u bijvoorbeeld een klok bij uw telefoon had, werken niet alle commerciële batterijen ermee. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de batterijen die u bij het artikel krijgt, labels hebben die niet door de apparatuur kunnen worden verwerkt. Er is ook een enorm prijsverschil: een normale prijs voor een gewone oplaadbare batterij is 1 dollar – 20 dollar op AliExpress, tot $ 170 per stuk. Ook zijn er meer onderhoudseisen. Het kopen van oplaadbare batterijen is echter meer een trend. In het afgelopen decennium is de vraag in de markt gestegen, maar dat kan je zeker niet zeggen voor de prijs.

5. Hoe AA op te laden

“AA” Zijn AA” Chemie Power iemand?” Als het gaat om een ​​bepaald type batterij, zijn er 3 hoofdtypen:

Lithium-ion: de lithium-ionbatterij heeft de overhand gehad op de andere 2 vanwege zijn hoge capaciteit, kosteneffectiviteit en het vermogen om stroom efficiënter te leveren.

Wanneer een Li-Ion-batterij volledig is opgeladen, kan deze tot 75-100% van zijn oorspronkelijke elektriciteit produceren met hetzelfde capaciteitsniveau als toen hij net uit de oplader kwam. Een volledig opgeladen Li-Ion-batterij is niet volledig ontladen, maar bestaat voornamelijk uit lithium-kobaltoxide.

AA-batterijen zijn meestal lithium-anaolidebatterijen die een behoorlijk consistente en nauwkeurige spanningsmeting kunnen hebben. a Batterijen staan ​​bekend om hun lange en constante levensduur. Een batterij is een apparaat dat chemische energie omzet in elektrische energie. Een batterij bestaat uit drie hoofdonderdelen: de anode, kathode en elektrolyt. De anode en kathode zijn gemaakt van verschillende metalen en de elektrolyt is een vloeistof of gel die ionen bevat. Het bevat capaciteit en dat zorgt voor een laagohmige spanning. Nieuwere batterijen worden, naast elektriciteit, gebruikt om delen van de batterij een verklaring van “Niet ontladen” te geven. De nieuwe term was supercondensator wanneer en ijzer opladen vragen.

Leave a Reply