FitnessSchoonheid

Drink alleen water om af te vallen in 3 dagen Easy

Drink alleen water om af te vallen in 3 dagen Er zijn vele redenen waarom mensen willen afvallen en één manier is door 3 dagen lang alleen water te drinken. Als je drie dagen alleen water drinkt, zal je lichaam zich ontdoen van meer gifstoffen en afvalstoffen dan wanneer je gewoon andere vloeistoffen zou drinken zoals sap of frisdrank. Dit kan helpen bij gewichtsverlies omdat de extra vloeistoffen in je lichaam sneller worden afgevoerd dan bij een normaal dieet. Je stofwisseling kan ook toenemen als je alleen water drinkt, waardoor vetcellen sneller en gemakkelijker worden afgebroken, wat leidt tot gewichtsverlies. Het is belangrijk dat je deze techniek onder professioneel toezicht uitprobeert, zodat er geen gezondheidsproblemen kunnen ontstaan door te weinig voedingsstoffen of elektrolyten in je lichaam gedurende deze drie dagen.

Drink alleen water om af te vallen

Drink alleen water om af te vallen in 3 dagen:

Wat is watervasten?

Vasten wordt al duizenden jaren beoefend, maar niet alle vasten is gelijk. Bijvoorbeeld diëten met alleen water kunnen heilzamer zijn dan andere diëten, omdat ze het lichaam ook vrije tijd geven waarin voedingsstoffen in de cellen en weefsels kunnen komen zonder te worden afgebroken door verteringsprocessen in onze maag of darmen. Het menselijk lichaam heeft rust nodig tussen perioden waarin brandstofbronnen zoals voedsel voorhanden zijn (eet) en perioden waarin dergelijke inname niet plaatsvindt – deze toestand staat bekend als vasten aka dieetbeperking . Het lijkt misschien een ongemak op zijn best; erger nog – de meeste mensen benaderen dit idee met extreme huiver! Maar er

Watervasten wordt vaak gedaan om de gezondheid te verbeteren. Studies tonen aan dat het het risico op sommige kankers, hart-en vaatziekten en diabetes kan verminderen (1 betrouwbare bron 2trusted sources). Watervasten bevordert ook autofagie waarbij oude cellen worden afgebroken zodat ze niet langer gevaarlijk zijn(4) Met deze citroen detox drink je gewoon een mengsel of warm water gemengd met versgeperst citroensap voor een energieboost zonder je tong te verbranden!

Hoe geef je snel water?

Watervasten is geen wetenschappelijk proces, maar er zijn enkele groepen die het zonder medisch toezicht moeten vermijden. Deze omvatten mensen met jicht of diabetes (zowel type 1 en 2), oudere volwassenen met eetstoornissen , zwangere vrouwen, kinderen van 6 jaar of ouder omdat ze de stofwisseling kunnen verstoren met betrekking tot de groei . Nieuwkomers moeten zich ook voorbereiden op voedselschaarste door geleidelijk de maaltijden te verminderen alvorens te beginnen met een volledige periode van 24 uur waarin geen voedsel wordt ingenomen!

Watervast (24-72 uur)

Vasten is een krachtig spiritueel hulpmiddel waarmee men zich kan voorstellen hoe het leven zou zijn zonder voedsel of water. Muktinath, de orthodoxe manier van vasten gedurende bijna twee weken in Nepal en de Indiase Kailash Manasarovar Yatra bestaan al sinds de oudheid (7Trusted Source). Het wordt ook beoefend door volgelingen van alle religies met inbegrip van boeddhisten als onderdeel van hun pad naar verlichting(6) , Jains die alleen vegetarisch eten tijdens de vastendagen, terwijl ze ‘s nachts tempels bezoeken waar Hindoes kunnen bidden, enz. De heilige maand Ramadan heeft betekenis omdat het ons eraan herinnert hoe kwetsbaar we elke dag zijn, dus als iemand te dik zou zijn

Vervolgvasten (1-3 dagen)

Om te herstellen van een vastenperiode is het van cruciaal belang dat u geen grote maaltijd gebruikt. Dit komt omdat eten misselijkheid en overgeven kan veroorzaken (8Trusted Source). Onderbreek in plaats daarvan je vasten met smoothies of kleinere maaltijden gedurende de dag en introduceer geleidelijk grotere hoeveelheden later als dat nodig is totdat je volledig genezen bent (8

Belangrijkste voordelen van watervasten

Watervasten wordt al eeuwenlang beoefend, maar pas sinds kort worden de voordelen ervan ontdekt. Een recente studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Loughborough University, vond menselijke en dierlijke studies die een verband leggen tussen een beperkte consumptie of inname en een hogere levensverwachting; een verbeterde cognitieve functie bij oudere volwassenen (eacsn minder symptomen van dementie), gewichtsverlies ondanks een verminderde calorie-inname bescherming tegen aan obesitas gerelateerde ziekten zoals diabetes

Doet je afvragen of dit zou kunnen helpen bij het bestrijden van sommige ziekten voordat ze zich voordoen?

Kan autofagie bevorderen

In een proces dat autofagie heet, worden oude delen van je cellen afgebroken en gerecycled. De beste manier om dit te doen is door tijdens het vasten langere tijd niets te eten; sommige dierstudies suggereren dat dit kan helpen beschermen tegen ziekten zoals kanker of hartproblemen (4Trusted Source). Autosomaal recessieve genen kunnen het risico op dit soort aandoeningen verhogen als ze geactiveerd worden, maar als je ze activeert door te vasten, zijn er meer middelen beschikbaar om terug te vechten!

Kan helpen de bloeddruk te verlagen

In een studie hebben deelnemers met borderline hypertensie bijna 14 dagen gevast onder medisch toezicht en aan het eind van hun vastenperiode had 82% succes bij het verminderen of elimineren van de symptomen. Bovendien daalde de systolische en diastolische bloeddruk met gemiddeld 20 mmHg, wat volgens een betrouwbare bron significant is (14).

Kan de insuline- en leptinegevoeligheid verbeteren

Watervasten kan je lichaam gevoeliger maken voor leptine en insuline. Een hogere gevoeligheid betekent dat deze twee hormonen beter werken, wat voordelen kan hebben zoals het verhogen van de efficiëntie van het metaboliseren van opgeslagen vet bij mensen die klinisch zwaarlijvig zijn, maar ook mager genoeg voor een operatie (16 betrouwbare bron).

In een andere casestudy uit India waarbij drie vrouwen gedurende een langere periode werden gevolgd – twee met diabetes type 2 hadden aanzienlijk gewicht verloren terwijl één vrouw zonder medische complicaties soortgelijke resultaten ondervond

Kan het risico op verschillende chronische ziekten verlagen

Als je op zoek bent naar een manier om je gezondheid te verbeteren, kan watervasten de perfecte oplossing zijn. Een recente studie toont aan dat deze praktijk kan helpen beschermen tegen chronische ziekten zoals diabetes en kanker (26 Trusted Source).

 

In een studie hebben 30 gezonde volwassenen 24 uur gevast en het cholesterolgehalte was lager dan voor het begin van het experiment (26 Trusted Source). Er moet echter meer onderzoek worden gedaan naar dit onderwerp om uit te vinden of een intermitterend dieet zoals WF al dan niet gunstig is op lange termijn.

Leave a Reply