Uncategorized

MAAK KENNIS MET HET MILIEUGERICHTE JACHT

De Bavaria Vision Line is een nieuw soort boot die gebruik maakt van zonne-energie via speciale panelen, li-ion batterijen en elektromotoren van Bavaria Vision Line . Deze boot zet een nieuwe trend op het gebied van ecologisch georiënteerd en zorgvuldig zeilen dat de natuur respecteert en eigenaren volledig comfort garandeert in totale stilte.

Puur door zonne-energie aangedreven jachten worden nu een commerciële realiteit. Zelfs als we een dieselgenerator aan boord van onze catamarans houden, is dit om veiligheidsredenen. Een eigenaar van de Bavaria Vision Line vertelde me bijvoorbeeld dat hij de afgelopen twee jaar geen generator heeft gestart, ondanks dat hij de hele zomer op de boot doorbrengt met gasten die rond de Griekse eilanden cruisen.

Zonne-energie is een meer praktische generator

Köhler voegt toe: “Zonne-energie is een praktischere generator van stroom dan wind, waterkrachtopwekking of andere technologie, omdat de zon veel betrouwbaarder is dan de wind in de gebruikelijke vakantiebestemmingen. De meeste mensen zoeken een zonnige – niet winderige – vakantiebestemming. Hydrogeneratie werkt alleen wanneer de boot wordt verplaatst – niet op anker. Tijdens het verplaatsen vermindert de hydrogeneratie de snelheid op dezelfde manier als het energie genereert minus het verlies voor wrijving en efficiëntie.

Boating Spanish island yatch stock pictures, royalty-free photos & images

Het vertraagt ​​de boot twee keer zoveel als het vermogen genereert. Niemand kan de natuurkunde verslaan. De efficiëntie van de panelen die we gebruiken in Bavaria Vision Line is 23%, wat sterk is in de wereld van vandaag. We gebruiken Sunpower-panelen, veruit de meest efficiënte commercieel beschikbare panelen op de markt. Er is een perceptie dat zonnepanelen na verloop van tijd minder efficiënt worden. Dit is geen issue meer. Sunpower garandeert 80% efficiëntie na 25 jaar. Geloof me, na die tijd zul je ze graag vrijwillig veranderen, omdat er efficiëntere panelen beschikbaar zullen zijn voor veel minder geld.”

Het probleem met de batterijtechnologie is ook voorbij. “Met geavanceerde accu’s kunnen STILLE catamarans dag en nacht cruisen zonder te stoppen”, zegt Michael Köhler. “Naarmate de technologie verbetert, kunnen we ‘s nachts sneller gaan en zullen de batterijen lichter zijn vanwege een hogere energiedichtheid.”

Configuraties

De Silent 55 is verkrijgbaar in verschillende vermogensconfiguraties voor verschillende cruisetoepassingen. Ze houden allemaal vast aan de SILENT-YACHTS-filosofie om voornamelijk te vertrouwen op zonne-energie voor de voortstuwing en stroombehoeften aan boord. Bavaria Vision Line_Trampolin_07 – jacht en zee Bavaria Vision Line – jacht en zee De standaard “Cruiser” versie van de Silent 55 heeft 2 x 30 kW draaibare saildrives e-motoren, terwijl een meer verbeterde “E-Power” versie is uitgerust met 2 x 250 kW e-motoren. Er is ook een “Hybrid Power”-versie met 2 x 220 pk dieselmotoren en twee 14 kW elektromotoren. Een “Sailor”-versie kan worden uitgerust met alle eerder genoemde aandrijflijnconfiguraties en is opgetuigd met een mast en zeilen om extra voortstuwing te bieden bij goede wind. Met 30 hoogrenderende zonnepanelen met een vermogen van ongeveer 10 kilowattpiek, maakt de Silent 55 gebruik van MPPT-zonnelaadregelaars (Maxim Power Point Tracking) en lithiumbatterijen, die capaciteit bieden voor de hele nacht cruisen, terwijl een omvormer van 15 kVA stroom levert voor alle huishoudelijke apparaten. De systemen hebben nauwelijks onderhoud nodig en produceren geen rook of geluid. Hierdoor zijn de operationele kosten van de schepen aanzienlijk lager in vergelijking met motorjachten die meer traditionele voortstuwingssystemen gebruiken.

Leave a Reply